به گزارش مشرق، در پنجره نقلوانتقالات تابستانی ۱۴۰۲، شش بازیکن عراقی به لیگ ایران آمدند تا جمع عراقیهای شاغل در لیگ ایران به عدد هفت برسد. همچنین شنیده میشود هشتمین عراقی هم در راه ایران است تا جمع عراقیها در فوتبال ایران جمع باشد. محمد منتظر به استقلال، عباس قاسم، علی یوسف و فهد طالب به صنعت نفت آبادان، علی عدنان به مس رفسنجان و علا عباس به نساجی، انتقالهایی بودند که در تابستان امسال صورت گرفتند و پای بازیکنان عراقی جدیدی را به فوتبال ایران بازگردند. همچنین شنیده میشود طارق همام نیز در راه بازگشت به ایران و پیوستن به نساجی مازندران است.
مهاجم زهردار سپاهان
بیشک بهترین عراقی تاریخ فوتبال ایران، عماد محمدرضا، مهاجم سابق سپاهان، فولاد و شاهین بوشهر بوده است. یک قهرمانی و نایب قهرمانی در لیگ برتر، یک قهرمانی جام حذفی و یک نایب قهرمانی در آسیا از جمله افتخارات او است. او در فصل ۸۹-۸۸ با سپاهان قهرمان لیگ ایران و جام حذفی شد و در همان سال نیز با ۱۹ گلزده، آقای گل فوتبال ایران شد. همچنین در سال ۲۰۰۷ با سپاهان نایب قهرمان آسیا شد.
پس از او بشار رسن و کرار جاسم نیز از دیگر عراقیهای تاثیرگذار فوتبال ایران بودند. رسن در پرسپولیس به ۲ نایب قهرمانی آسیا رسید و در ۱۰۵ بازی ۵ گل برای سرخها به ثمر رساند و از بازیکنان وفادار این تیم به حساب میآمد. او که توانست ۳ قهرمانی لیگ برتر، ۳ قهرمانی سوپرجام و یک قهرمانی جام حذفی را تجربه کرد، اکنون در القطر قطر مشغول به بازی است. رسن با وجود مشکلات مالی پرسپولیس و بسته شدن پنجره نقل و انتقالاتی این تیم، در کنار سرخها ماند و توانست به فینال آسیا هم برسد اما با بدشانسی جام قهرمانی آسیا را از کف داد.
باکیفیت اما پرحاشیه
کرار جاسم، هافبک کهنهکار ۳۶ ساله نفت الوسط عراق از بهترین عراقیها در فوتبال ایران بود. او سال ۲۰۰۹ به تراکتور پیوست و با آمار ۱۲ گل در ۴۷ بازی به استقلال پیوست اما پس از درگیری با مجتبی باری نتوانست خیلی در این تیم دوام بیاورد و پس از ۸ بازی به صورت قرضی به شاهین بوشهر رفت و فقط یک بازی برای این تیم انجام داد.
کرار سال ۲۰۱۴ به استقلال بازگشت و طی ۲۹ بازی، ۳ گل برای آبیها به ثمر رساند و پس از یک فصل دوباره به عراق بازگشت. او سال ۲۰۱۶ دوباره به فوتبال ایران و باشگاه تراکتور آمد و طی ۲۳ بازی یک گل برای تیتی ها به ثمر رساند. او سپس به صنعت نفت آبادان رفت و با لباس آبادانیها درخشید. کرار بعد از یک سال و به دلیل مشکلات مالی از صنعت نفت جدا شد اما برای سومین بار و در سال ۲۰۲۱ به فوتبال ایران آمد و راهی نفت مسجدسلیمان شد و این بار تنها نیمفصل در این تیم دوام آورد و به عراق بازگشت.
یاغی عراقی
هوار ملامحمد و طارق همام از دیگر عراقیهای تاثیرگذار فوتبال ایران بودند. ملامحمد، یاغی عراقی فوتبال ایران در سال ۲۰۰۹ و زمان سرمربیگری علی دایی به فوتبال ایران و باشگاه پرسپولیس آمد و با وجود بینظمیهای او، درخشش نسبی را در لباس سرخها داشت اما دایی نتوانست با او کنار بیاید و هوار به عراق برگشت و یک سال بعد به استقلال پیوست. او ۱۰ بازی برای استقلال انجام داد و ۲ گل به ثمر رساند و در نیمفصل راهی ذوب آهن شد. او در ۱۱ بازی، یک گل برای تیم اصفهانی به ثمر رساند و در پایان سال فصل ۲۰۱۲-۲۰۱۱ به کشورش بازگشت. همام طارق نیز تنها یک نیمفصل برای استقلال بازی کرد اما در ۱۴ بازی ۲ گل برای استقلال به ثمر رساند اما به دلیل مشکلات مالی با آبیها خداحافظی کرد و به عراق بازگشت. شنیده میشود او در حال انتقال به نساجی مازندران است.
حیدر عبدالرزاق (فولاد خوزستان) ،احمد مناجد (استقلال خوزستان)،باسم عباس (استقلال اهواز)، علی ناصر (پیکان)، جاسم محمد (ابومسلم)، حیرد عبید (ذوب آهن)، فرید مجید (نفت تهران)، باسم عباس (استقلال اهواز)، سامان سعید (فولاد خوزستان)، صلاح حسن (پرسپولیس، ابومسلم)، خلدون ابراهیم (مس کرمان)، عبدلوهاب ابوالهیل (فولاد)، احمدکاظم (پاس، استیلآذین و استقلال اهواز) و نور صبری (مس کرمان) از دیگر بازیکنان عراقی بودند که در فوتبال ایران پا به توپ شدند.